Møt vårt medlem Progas Norge AS

Publisert

I samtale med Richard Wright, Daglig leder i Progas Norge AS.

Kan du gi oss en kort introduksjon av bedriften deres, inkludert hva dere driver med og hvilken rolle dere har i gassmarkedet?

Progas er Norges eldste selskap for salg og distribusjon av propan i bulk i Norge, etablert i 1961 i forbindelse med etablering av Esso-raffineriet på Slagentangen utenfor Tønsberg. I tillegg til salg og distribusjon av propan bygger Progas energianlegg basert på gass innen de fleste energiformål, enten for salg eller utleie til kunder. 

Progas spiller en viktig rolle både i forbindelse med konvertering av oljeprodukter til gass, og ikke minst i å tilby fleksible og økonomisk gunstige energiløsninger, spesielt der alternativene mangler kapasitet eller ikke er økonomisk gjennomførbare. Propan som energibærer vil kunne spille en viktig rolle for energiberedskapen i samfunnet.

Hva ser dere som de største utfordringene og mulighetene for gassmarkedet i tiden fremover? 

Vi ser i dag to store utfordringer i markedet:

  1. Uforutsigbare rammebetingelser i et marked som har store mangler i nettkapasitet.
  2. Begrenset tilgang på propan, grunnet energisituasjonen i Europa.

Er det noe ved gassmarkedet som dere tenker at flere burde være klar over? 

Gass representerer en svært liten del av energiforbruket i Norge, men spiller en svært viktig rolle som energibærer for mange segmenter og bedrifter der strøm ikke er tilgjengelig eller representerer for store økonomiske investeringer. Norge kan med stor fordel være tjent med å ha virksomheter innen gass aktive, ikke minst av beredskapshensyn, slik situasjonen er i Europa. 

Hvordan ser fremtidsplanene deres ut? Har dere noen spennende mål og ambisjoner for å utvikle dere i fremtiden? 

Vi vil fortsette å hjelpe kunder med energiløsninger basert på gass der det bringer verdi for kunden, enten det dreier seg om billigere energi eller hvordan vi kan bistå med å redusere energiforbruket. Vi har løpende fokus på alternative energibærere for fremtiden. 

Med sommeren rett rundt hjørnet, har dere noen tips eller råd til følgerne våre når det gjelder bruk av gass i år? 

For de som bruker gass til camping, i båt og hus: sjekk utstyret og spesielt slanger og koblinger, slik at man bruker gass trygt.